Endless Composition – Jozef Fruček (Rootlessroot)

Een doorlopende constructie en deconstructie van Jozef Fruček, een groot aantal eindeloze en ononderbroken structuren die ontstaan met behulp van dertig houten balken tijdens een fysieke installatie die vier uur duurt. Een bijzonder werk van choreograaf en danser die ook in het buitenland succesvol actief is en die in het kader van het gezelschap Rootlessroot werkt. Dit gezelschap heeft hij met zijn dans- en levenspartner Linda Kapetenea opgericht. Hun werk is gekenmerkt door het lichamelijke aspect, het onderzoeken van fysieke mogelijkheden en het overschrijden van eigen limieten m.b.t. lichaam en dans.

Choreografie: Jozef Fruček
Mise-en-scène, video: Mike Rafail
Muziek: Vassilis Mantzoukis

Jozef Fruček was lid van het ensemble Ultima Vez van Wim Vandekeybus; in het kader van zijn eigen productie heeft hij met de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel samengewerkt. In 2006 heeft Fruček met Linda Kapetanea het project RootlessRoot gecreëerd als een instrument voor hun eigen productie, onderzoek en onderwijs. Naast een groot aantal prijzen heeft zijn choreografie Collective Loss of Memory vorig jaar de hoofdprijs op het CZECH DANCE PLATFORM festival gewonnen.

www.rootlessroot.com

Deze diashow vereist JavaScript.