Roots – Theater Štúdio tanca (Dansstudio)

De voorstelling Roots ontstond in samenwerking met de bijzondere personen uit de groep Debris Company. Het is een verhaal over een mens die op tocht is, waarbij niets volgens zijn voorstellingen verloopt en hij wordt gedwongen om zijn eigen schaduw te overschrijden en ook de uitdagingen tot verandering aan te nemen. Het gaat om een hedendaagse verwerking van een levensweg van een mens. Als inspiratiebron voor deze enscenering dient de antieke mythe over Odysseus en de obstakels in het leven die al sinds mensenheugenis onderdeel van de menselijke levensweg hebben uitgemaakt.

Wij keren steeds terug naar huis, om het weer te verlaten. Wij genieten van de terugkomsten, ofschoon zich daarachter verdriet en nostalgie verbergen. Wij moeten een belangrijk proces van een inwijdingsrite ondergaan, zodat we beter met de metamorfose “van ei tot vlinder” kunnen omgaan. En het hangt alleen van ons af, of het resultaat van deze metamorfose een kleurrijke vlinder of een grijze nachtvlinder is. Jozef Vlk (regisseur).

Choreografie: Stanislava Vlčeková
Regie, muziek: Jozef Vlk
Kostuums: Katarína Holková
Scenografie: Ján Ptačin
Lichtontwerp: Ján Čief
Dans: Tibor Trulik, Lenka Rajchmanová, Jakub Jeňo, Maria Hernando Blasco, Julia Kannewischer
Première: 27 février 2015

Stanislava Vlčeková is vast lid van het fysieke theater Debris Company, waar ze als choreograaf en actrice werkzaam is. Zij is ook bij verschillende theaterproducties betrokken in heel Slowakije en Tsjechië. Voor haar werk ontving ze al enkele prestigieuze prijzen.

Het theater Štúdio tanca (Dansstudio) is een gerenommeerd professioneel danstheater. Het heeft voortdurend originele projecten aan het Slowaakse publiek voorgesteld om het in nader contact te brengen met de hedendaagse dans en zijn filosofie. Tot nu toe heeft het theater Štúdio tanca meer dan 40 kunstwerken geproduceerd, waarbij veel uitstekende Slowaakse en buitenlandse kunstenaars betrokken zijn geweest.

www.studiotanca.sk

Deze diashow vereist JavaScript.