Opening Night – Les SlovaKs

Tien jaar geleden hebben zich vijf Slowaakse dansers, die langdurig in België actief zijn geweest, aan het Brusselse publiek met hun werk Opening Night voorgesteld. Daarmee is de succesvolle loopbaan van het ensemble Les SlovaKs begonnen. Het hoofdgedachte van hun eerst en nog steeds levendig stuk is de deelname aan vriendschappen en gezamenlijke geschiedenis van henzelf, maar ook de levendige en speelse communicatie tussen auteur en toeschouwer.

De voorstelling is ontroerend, grappig, elektrisch en wordt jeugdig gespeeld door de dansers en een vioolspeler. Ze bewegen zich tussen folklore en hedendaagse dans met jeugdige passie en eerlijke overtuiging dat ze het juiste doen. Les Slovaks hebben met elkaar hetzelfde folklorepodium in hun jeugd gedeeld en ze hebben weer in België ontmoet in verschillende dansscholen en voorstellingen van erkende choreografen toen ze nog jong waren. Nu werken ze samen als een groep en de voorstelling Opening Night is hun eerste optreden als een collectief.

Choreografie en dans door: Les SlovaKs (Milan Herich, Anton Lachky, Milan Tomášik, Peter Jaško, Martin Kilvady)
Composities en live muziek: Simon Thierrée
Scenografie: Les SlovaKs
Lichtontwerp: Hans Valcke
Kostuumontwerp: Mat Voorter, Pepa Martinez
Technische directeur: Joris De Bolle
Productie: Phileas Productions – Ulti’mates/Ultima vez
Coproductie: Teatre Mercat de les Flors, Fondazione Musica per Roma
Partners: DCJ – Dans Centrum Jette, BUDA Kunstencentrum
Première: November 2007

Les SlovaKs is een professioneel danscollectief met Brussel als thuisbasis. De groep bestaat uit vijf onafhankelijke, energieke dansers die uit Slowakije komen. Milan Herich, Peter Jaško, Anton Lachký, Milan Tomášik and Martin Kilvády. Ze kennen elkaar al vele jaren, hebben samen gedanst en gewoond in verschillende perioden vanaf hun kinderjaren tot op heden. Officieel werd het collectief Les Slovaks in 2006 gevormd om samen te dansen. Ze zijn begonnen op het moment waarop ze wilden stoppen: met levendig en ongebonden dansen.

facebook

Deze diashow vereist JavaScript.