Bakkheia – BOD.Y

De dansers van Bakkheia bewegen zich op een dunne grens tussen geregelde en spontane beweging. Ze geven hun lichamen over aan eindeloze transformaties, voortdurende circulatie en ook aanrakingen. Tot het laatste moment blijven ze zich in te spannen en ze communiceren om de isolatie waarin zich hun lichamen bevinden uit te stellen.

Op welke manier communiceren we tegenwoordig met elkaar? Spreken we echt over dezelfde dingen? Luisteren we om te begrijpen of alleen om te kunnen antwoorden? We herhalen onze eigen verklaringen voortdurend, iedereen in zijn eentje, iedereen met zijn eigen “slimme technologie”, dicht bij elkaar maar zo eenzaam…Is dit de absolute eenzaamheid of kan het mens-dier zelfs de sterkste beveiliging van sociale normen doorbreken?

Gecreëerd door: Peter Šavel
Opgevoerd door: Gyula Cserepes, Soňa Ferienčíková, Tereza Ondrová
Lichtontwerp: Ints Plavnieks
Muziek: J.S.Bach, The Knife, Henry Purcell
Video: Richard Chomo, Peter Kotrha, Algis Kaveckis
Première: 24 juli 2014

Peter Šavel is choreograaf, danser, dansleraar. Hij werkt samen met de in België gevestigde choreograaf Pierre Droulers in Charleroi/Danses en hij assisteert hem. Hij werkt samen ook met de in België gevestigde choreograaf Salva Sanchis. Hij creëert zijn eigen stukken in België en in het buitenland en hij geeft ook lessen Letting go around Europe aan professionals en amateurs.

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto: Peter Snadík