SuperNaturals – ME-SA

Het thema van de superhelden verschijnt al voor de derde keer in het werk van choreograaf Martina Hajdyla Lacová. Samen met danser Stano Dobák onderzoekt ze wat er gebeurt als twee dicht bij elkaar levende personen besluiten om superhelden te worden. Blijft dan hun samenleving maar ook verder super?

Twee doodgewone stervelingen besluiten om superhelden te worden. Kan dan hun co-existentie ook verder super blijven? De eigenheid van de karakters in de maalstroom van veranderingen, redden, huichelarij en pogingen om iemand anders te spelen die ik in ieder geval niet ben. Er worden momenten van fictieve bovenmenselijke kracht fysiek opgevangen. Ook wordt er heroïsme weergegeven van gewone stervelingen die soms hun geheime wapens moeten gebruiken,

Martina Hajdyla Lacová heeft voor de choreografie SuperNaturals de prijs Danseres van het Jaar gekregen – een prijs van het Tsjechische Dansplatform 2015.

Concept, choreografie: Martina Hajdyla Lacová a Stano Dobák
Opgevoerd door: Martina Hajdyla Lacová, Stano Dobák
Beweging en medewerking van regisseur: Peter Šavel
Lichtontwerp: Stano Dobák, Štěpán Hejzlar
Geproduceerd door: ME-SA / Karolína Hejnová
Coproductie: ALT@RT
Première: 6 oktober 2014

Martina Hajdyla Lacová is medeoprichter van de dansgroep ME-SA (2008), waarmee ze onder andere aan het Edinburgh Festival Fringe heeft deelgenomen. Ze heeft samengewerkt met het Slowaakse theaterbedrijf Debris en de Noorse choreograaf Karen Foss, met het Zwitserse bedrijf DA MOTUS! en het Tsjechische dansbedrijf VerTeDance Ze werkt ook als een gastdocent bij diverse dansscholen en studio´s in Tsjechische Republiek en Slowakije.

Stanislav Dobák heeft samengewerkt met Ultima vez, David Zambrano en Franco Dragone. Tegenwoordig is hij betrokken bij een langdurige samenwerking met het werk van Salva Sanchis (ES). Hij treedt op in de voorstelling Soleils van Pierre Droulers (FR) en The Sun Came van Daniel Linehan (USA). Hij is medeoprichter van Memoryhouse Productions, in samenwerking met Jamie Lee.

ME-SA – het bedrijf functioneert als een open platform dat diverse gastchoreografen uit de Tsjechische, Slowaakse en buitenlandse danswereld uitnodigt om aan de auteursprojecten deel te nemen. In 2013 werd ME-SA voor het eerst een deel van de Aerowaves TOP 20 Priority Companies lijst dankzij het project Much More Than Nothing, gecreëerd door het duo Peter Šavel/Stano Dobák.

www.me-sa.cz

Deze diashow vereist JavaScript.